Kampagne – Ratmonteret autostyringsløsning anno 2024

Autostyring fra Sveaverken

Systemet er udviklet i Sverige og leverer den nyeste teknologi til alle traktormærker, uanset årgang, og kan let flyttes mellem maskiner. 

OBS: Alle kunder får adgang til vores danske videomateriale, der trin-for-trin gennemgår montering og anlæggets funktioner.

✅ 100% lydløs ratmotor som næsten ikke bevæger sig på linjen
✅ Understøtter sektionskontrol og gradueret tildeling 
✅ ISOBUS forberedt
✅ 1-2 cm nøjagtighed med RTK 
✅ Kompatibel med linjer og markgrænser fra andre GPS-systemer

37.000 kr. ekskl. moms og få første års RTK for kun 2000 kr!
På lager
i Århus og Skive – bestil via mail eller ring os op

Bestil i dag Tilkøb ekstra kabelsæt, kamera eller andet

Se specifikationer

Læs mere

Se anlægget i drift

Se video og kundebilleder

Vejledning og montering

Se video og hent manualer

Ny og opdateret brugerflade 

Hele grænsefladen er blevet opdateret med nyt og mere intuitivt layout 

Kan flyttes mellem maskiner

Den enkle opbygning sikrer, at du let kan flytte systemet mellem dine maskiner

Passer på alle maskiner

… selv mejetærsker og selvkørende sprøjter, uanset årgang, mærke og model.

Komplet autostyring med ± 2.5 cm nøjagtighed

Systemet leverer den nyeste teknologi til alle traktormærker, uanset årgang, og kan let flyttes mellem dine maskiner. 

Hos Agroassist leverer vi det bedste indenfor autostyringsanlæg til eftermontering. Med markedsledende terrænkompensationsteknologi, 4G-modem og en lydløs ratmotor, får du den bedste køreoplevelse i din traktor. 

  • Alt inkluderet. Uanset mærket på din traktor, så sørger vi for, at anlægget passer og kan monteres med det udstyr, som medfølger i pakken.
  • 10,1″ tommer IP65 certificeret skærm med høj opløsning og lysstyrke.   
  • Lydløs ratmotor med magnetkobling, som medvirker til en fantastisk brugeroplevelse uden friktion, når autostyringen er slået fra. 
  • Indbygget Wi-Fi, USB C port, Bluetooth 4.1 og det nyeste 4G-modem. GNSS receiver, der understøtter nyeste RTK L5. 
  • Nyeste terrænkompensationsteknologi, som sikrer høj nøjagtighed i kuperet terræn. 
  • Gem marker og AB-linjer i terminalen og få faste kørespor. Alt synkroniseres automatisk med dine andre Sveaverken-terminaler. 
  • Indstillingerne til hver maskine og hvert redskab gemmes i terminalen.
  • Mulighed for tilkøb af ISOBUS stik, så terminalen kan tilkobles gødningsspreder eller såmaskine, der kører via ISOBUS. 
  • Kommer med NMEA kabel, der kan levere GPS signal til de fleste redskabsterminaler. Heriblandt CCI-terminaler, Amazone, Kverneland, RAUCH, Bogballe og mange flere. 
  • Nem og hurtig montering! Kan let flyttes mellem maskiner på under én time. 
Se systemet i drift

Når du køber et anlæg hos Agroassist, så kan du frit vælge mellem 

  • Tilkøb af basestation: Vælger du at tilkøbe en basestation, så opnås en rækkevidde på op til 5 km fra basestationens placering på gården. Basestationen kan køre på indbygget batteri, såfremt du har marker længere væk end 5 km fra gården. 
  • Tilkøb af RTK abonnement: Vælger du derimod at tilkøbe et RTK abonnement, så opnås samme høje nøjagtighed, men i hele Danmark. Vi forhandler RTK fra RTK Connect, som har det største RTK-netværk i Danmark med over 70 basestationer fordelt over hele landet. Såfremt du oplever et dårligt signal, så tilbyder vi at opstille en basestation i dit nærområde kvit og frit.
  • GRATIS SIGNAL: Vælges hverken basestation eller RTK abonnement, så kan det gratis signal (SBAS – egnos) benyttes med +- 10 cm nøjagtighed. Læs mere om valg af korrektionssignal her. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, så kontakt os i dag.

Nyheder / opdateringer

Nye funktioner frigivet eller på vej til at blive frigivet OTA (over the air) til Agroassist kunder i samarbejde med svenske Sveaverken

(opdateret april 2024 af Anders)

Fuldautomatisk i forageromgange

U-turn funktionen med fuldautomatisk styring i forageromgangene, så man blot vælger om der skal være 4, 5 eller 6 omgange.

Allerede frigivet

Smart U-Turn

U-turn funktionen, så føreren blot markerer en grænse i enderne af marken for at vende køretøjet/traktoren automatisk.  

Allerede frigivet

Tilkøb af fjernbetjening og knap

Anlægget vil fremover kunne købes med fjernbetjening til start af autostyring mm. Også integrerbar tænd-sluk knap på vej. Køb dette under tilbehør.

Allerede frigivet
Se flere nyheder / systemopdateringer

Markering af sprøjtespor-linjer

Lad terminalen angive hvornår der er sprøjtespor og hvornår der blot er almindelig kørelinje. Slip for at glemme sprøjtespor eller placeringen.

Allerede frigivet

Nattilstand i display

For at skåne brugeren kan man nu tilvælge nattilstand i indstillingerne. Dette trætter øjnene mindre, når mørket overtager arbejdsdagene. 

Allerede frigivet

Super slow steer funktion

Til grøntsagsproducenter er der snart godt nyt. Med den nye ‘super slow steer funktion’ kan anlægget køre ned til hastigheder på 200 meter i timen.

Allerede frigivet

Thorup Maskinhandel er blevet forhandler af autostyring fra Agroassist!
Derfor tilbydes der nu montering af autostyring med 2,5 cm. nøjagtighed ved køb af en brugt traktor eller mejetærsker fra Thorup Maskinhandel. 

Markedsledende terrænkompensation – selv med kurvede linjer!

Oplev terrænkompensation i særklasse med et autostyringsanlæg fra svenske Sveaverken.
Du kan selv indstille aggresiviteten og anlægget kompenserer for, at redskabet trækker eller hælder ifht. traktoren. Se nedenfor!

Vejledning og opsætning

Se danske videoguides til opsætning af terminal ⛔

Du får adgang til videomaterialet, når du har købt et anlæg hos os. Vi laver løbende nyt indhold. Vi har blandt andet lavet nedenstående videoer. 
Videoerne gennemgår hvordan anlægget monteres, kalibreres og finjusteres i simpel gennemgang på dansk sprog. 

Videoerne er forbeholdt kunder ⬇️

… og mange flere, som blandt andet viser, hvordan vi selv bruger systemet i traktoren. Du får adgang til dem alle, når du køber et anlæg til din traktor eller mejetærsker. 

Opdatering af terminal

Via opdateringer kommer der nye funktioner og små fejlrettelser i hele anlæggets levetid. 

Så snart der kommer en opdatering til dit anlæg, så kan du opdatere via terminalen i traktoren. Du kan enten vælge at køre traktoren i nærheden af stuehusets Wi-Fi, eller dele internet via din telefon.

Hvis du oplever problemer med at opdatere, så kontakt os. 

Kalibrering af autostyring

Det er fornuftigt at kalibrere anlægget efter montering. Derved sikrer du, at vinkelsensoren er indstillet korrekt, samt at systemet har den rette opsætning. 

Du kalibrere anlægget ved at vælge “kalibrering” i menuen, hvorefter du bliver bedt om at køre 50 meter i en lige linje. Herefter skal du manuelt vende traktoren og trykke start, hvorefter autostyringen vil styre traktoren tilbage på den samme linje. Herefter trykkes “afslut”, hvorved anlægget er kalibreret og klar til brug. 

Du får adgang til grundig dansk videovejledning, som gennemgår, hvordan du kalibrerer, når du modtager dit anlæg. Herunder er producentens hurtige gennemgang. 

Hvor skal vinkelsensoren monteres?

Vi anbefaler altid at montere den medfølgende vinkelsensor, da det giver den højeste præcision og mere nøjagtige styrudslag.

Dog vælger vi typisk ikke at installere vinkelsensor på mejetærskeren, da det ofte fungerer glimrende uden. Valget er dit. 

Se nedenfor, hvordan vinkelsensoren kan monteres. Der er lavet flere huller i beslaget til vinkelsensoren. Du vælger selv, hvilket forhjul du monterer vinkelsensoren på.  

Hvordan fastgøres ratmotoren?

Der medfølger adskillige typer af fastgørelsesbeslag til traktorer og mejetærskere. Det varierer fra traktor til traktor og mejetærsker til mejetærsker, hvordan det gøres bedst. Der er altid et af de medfølgende beslag, der passer – hvad enten det er U-bøjlen eller nogle af de andre monteringsbeslag. 

Opsætning af terminal og indkørsel af markgrænser mv.

Markgrænser og spor indkøres og gemmes ved at gå ind i ‘advanced mode’, hvorefter man ved valg af ‘field’ kan begynde at opsætte en mark. Under den specifikke mark kan man indkøre flere kørespor, som lagres i enheden.

Du får adgang til en videovejledning, som gennemgår, hvordan du indkører marker, når du modtager dit anlæg. 

Kan jeg overføre marker og AB-linjer mellem anlæg?

JA! Du kan let flytte filer mellem dine GPS anlæg fra Sveaverken. Derved behøver du kun at indtegne marker på ét anlæg én gang, hvorefter de vil være tilgængelige på alle anlæg.

Gemmer systemet indstillingerne til forskellige traktorer og redskaber?

Ja! Anlægget gemmer dine indstillinger af forskellige traktorer og redskaber, du skal blot vælge, hvilken maskine og hvilket redskab du benytter. 

Kan traktoren selv vende i forageren? (U-turn) - Nyhed 2023

Ja! Med U-turn vender traktoren selv i forageren. Det gør, at du blot skal tænde og slukke gødningssprederen eller hæve eller sænke liften med harven eller såmaskinen. 

Kan jeg lave lige og kurvede AB linjer?

Ja! Du kan både vælge at køre langs kurvede eller lige linjer. 

Ofte vælger vores kunder at indtegne alle marker i systemet og herefter tegne enten kurvede eller lige linjer til hver mark.

Herunder er producentens egen video der viser hvordan man opretter en A-B linje. Vi har lavet videoerne på dansk som langsomt gennemgår hvordan man anvender systemet. Disse får du adgang til som kunde. 

Her vises hvor simpelt en kurved linje kan oprettes. 

Kan anlægget kompensere for terræn?

Ja! I antennen på taget er der indbygget en gyro, som konstant måler traktorens hældning og position. Derved kan systemet tage højde for, at såmaskinen f.eks. trækker til en af siderne og ikke følger traktoren 100%. 

Hvile signaler understøtter systemet?

Ved benyttelse af et RTK abonnoment vil autostyringsanlægget modtage signal via vores NTRIP RTK-netværk. Vores autostyring er kompatibel med følgende frekvensbånd: GPS L1/L2/L5; GLONASS L1/L2/L5; BDS B1I/B2I; Galileo E1/E5b.

Derudover kan systemet modtage signal fra lokal basestation, der giver samme høje præcision som RTK, men med en begrænset rækkevidde på 5 km afhængig af terrænet. 

Ved brug af gratis signal (SBAS), kommer korrektionssignalet fra WAAS, EGNOS, MSAS, SDCM.

Sektionskontrol og gradueret tildeling

ISOBUS, sektionskontrol og gradueret tildeling er alle begreber, der er centrale indenfor præcisionslandbrug. Først en lille introduktion til de forskellige begreber. 

Nutidens maskinproducenter er i højere grad begyndt at levere redskaber, der kan graduere mængden af gødning via tildelingsfiler eller håndtere kiler og automatisk afluk ved forageren med sektionskontrol.

Såfremt du køber et redskab, der styres via ISOBUS (som en stor del af nye redskaber efterhånden bliver) vil du skulle tage stilling til, hvorvidt du ønsker at tilkøbe en ISOBUS-terminal eller ej.

Mange har i forvejen en ISOBUS-terminal i deres traktor, enten gennem den skærm, som var installeret i traktoren fra start, eller via en terminal fra et andet redskab. 

Flere og flere vælger at have en separat ISOBUS-terminal, da det typisk giver en bedre oplevelse, end hvis man benytter den terminal, som er monteret i traktoren. Det skyldes, at den integrerede terminal i traktoren typisk håndterer mange opgaver, hvorimod en separat ISOBUS terminal kun bruger sine kræfter på redskabshåndtering (f.eks. graduering af gødning, der kræver hurtig omstilling efter tildelingsfiler).

For at ISOBUS-terminal skal kunne graduere eller benytte sektionsafluk kræves det, at terminalen får et GPS-signal, således at den ved, hvor på marken traktoren befinder sig. Nogle vælger at tilkøbe en separat antenne, der typisk giver en lav nøjagtighed på 10-30 cm. 

Med vores autostyringsanlæg kan du videregive RTK-signalet til din redskabsterminal, så du kun behøver én antenne. Derved sparer du pengene til en ekstra antenne og får samtidig RTK-nøjagtighed (1-2 cm) når du gradurer via tildelingsfiler eller bruger sektionsafluk på dit redskab. 

Vi overfører GPS-signalet via et NMEA-stik (RS232), der er det mest gængse, når det kommer til overførsel af GPS-data. 

Stikket, som vi sælger, ser ud som på billedet nedenfor. Enden markeret med blåt er udgangen, som sammenkobles din redskabsterminal. Kontakt os, hvis du er i tvivl om, hvorvidt din terminal kan modtage et NMEA signal. 

 

Der kan tilkøbes adaptere, således at din redskabsterminal kan modtage GPS signalet fra systemet, hvis det ikke har en indgang som vist ovenfor. 

ISOBUS-kompatibilitet

Du kan tilkøbe et ISO-bus stik, som gør, at du kan styre dine ISOBUS redskaber via terminalen og undgå en ekstern ISOBUS-terminal. Sveaverken arbejder i samarbejde med os på at udbygge ISOBUS funktionaliteten. Kontakt os for mere information.

Ofte stillede spørgsmål 

Hvem er Agroassist ApS?

Agroassist ApS blev dannet i 2021 og er autoriseret forhandler af Sveaverkens produkter i norden. Visionen bag Agroassist er simpel. Vi ønsker at levere, udvikle og udbrede brugen af præcisionsløsninger i landbruget. 

Vores trænede teknikere yder support og vejledning til kunder. Hvis dit problem omhandler noget software-relateret, så kan vi yde fjernstyring af din terminal. Kontakt os.

Vi har lagerfaciliteter og kontor i både Aarhus og Skive. 

Læs mere om os i Landbrugsavisen og Maskinbladet

Hvem er Sveaverken

Sveaverken er en historisk svensk virksomhed, som har produceret produkter til landbruget siden år 1911. Foruden autostyringsanlæg producerer Sveaverken robotter til kvægstalde, kornsnegle og intelligente teknologiske produkter til landbrug i form af varmelamper og halsbånd til kvæg.

Vores samarbejde med Sveaverken indebærer, at vi har medindflydelse på udfærdigelsen af nye funktioner og opdateringer til systemet. 

Hvordan er jeg dækket ind ved køb hos Agroassist?

De fleste af vores kunder vælger selv at montere deres anlæg fra Sveaverken. Med en overskuelig vejledning og videoguide tager det kort tid, og det giver landmanden mulighed for at montere anlægget præcist som det ønskes. Samtidig sparer landmanden penge. 

Derudover har du ved køb hos Agroassist ét års fuld reklamationsret på alle komponenter og kabler.

Vi yder fuld support i alle hverdage og har eget reservedelslager. Se vores kontaktoplysninger og åbningstider her. 

Hvordan tilbyder i RTK-netværk

Vi tilbyder RTK-netværk gennem udbyderen RTK-Connect, som vi har et godt samarbejde med. 

RTKconnect netværket består af over 70 egne baser med nyeste teknologi samt 13 baser fra Styrelsen for Dataforsyning- og Effektivisering. 

Se aktuel dækningskort her

Overordnet set kører vi vores netværk på en anden måde end hvad øvrige udbydere gør. Andre udbydere anvender typisk færre base-stationer og bruger en såkaldt VRS-løsning, hvor vores koncept er flere base-stationer med en NEAR-løsning.

Stærkeste dækning i Danmark
Flest baser fra Skagen til Gedser. Med over 70 baser har vi langt flere baser end konkurrenterne som typisk kun har omkring 38-40 baser.

**Nyeste L5-base teknologi:**
Vores baser har den nyeste chip-teknologi som understøtter samtlige underfrekvensbånd på alle konstallationer. Dvs. at vi supporterer samtlige synlige satellitter hvilket gør at uanset hvilken modtager du bruger, vil du kunne anvende så mange satelitter som muligt, og derved nemmere få- og bevare et fix.

Vi garanterer en høj kvalitet i præcisionen.
Alle vores egne baser er i 2022 blevet opgraderet til den nyeste L5-teknologi med en satellit-modtager der tracker samtlige L1, L2- og L5 frekvensbånd på alle konstallationer (GPS, Glonass, Galileo og BeiDou). Derved vil du på netværket altid kunne bruge alle samtlige tilgængelige satelitter som din GPS-modtager understøtter. Dette er særdeles velegnet hvis du arbejder med din GPS i svært tilgængelige områder hvor du f.eks. er tæt på træer, bygninger, eller andre objekter som kan skærme udsynet for din GPS.

**Vi understøtter samtlige frekvensbånd:**

GPS: L1CA, L1P, L1C, L2P, L2C, L5
BeiDou: B1I, B2I, B3I, B1C, B2a, B2b
Glonass: G1, G2, G3, P1, P2
Galileo: E1, E5a, E5b, E6

Netværket er opsat ud fra vejledning og rådgivning fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering og er indmålt efter ETRS89.

Præcisionen af baserne kontrolleres flere gange om året op mod styrelsens baser.

Vi garanterer høj oppetid
Netværket er baseret på base-stationer med den nyeste teknologi som dækker hele landet.

Den nye teknologi giver lave omkostninger, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du får derfor markedets bedste pris på korrektionsdata.

Se aktuel driftstatus her

Hvor købes sim-kort til RTK?

For at kunne modtage RTK signal, skal din terminal være tilkoblet internettet via 3G eller 4G. Der er indbygget et modem i terminalen, således at du blot kan indsætte et sim-kort direkte i siden på terminalen. 

OBS: Såfremt du benytter basestation, er det ikke nødvendigt med sim-kort. 

Du kan vælge at tilkøbe et data-kort til dit eksisterende abonnoment, eller via f.eks. www.nem-sim.dk eller www.lebara.com/dk/da/

Se kundemonteringer

Se video med anlægget

Se monteringsvejledning